Νορμαχική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας: Aποψίλωση της Αστυνομίας στη Λακωνία εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

  • Δυστυχώς για άλλη μια φορά ,η Λακωνία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο για λάθος λόγους.

Τις τελευταίες μέρες σάλο και αγανάκτηση προκαλέι βίντεο – ομολογία ενός άνδρα Ρομά κάτοικου Λακωνίας , που μέσω του ΤikTok κατονομάζει δύο ημεδαπούς συνεργούς για εγκληματικές πράξεις που έγιναν στο νομό ,όπως διακίνηση ναρκωτικών ,κλοπής κατ΄εξακολούθηση και αποκόμιση παράνομων κερδών εκατομμυρίων ευρώ. Προκλητικός και κυνικός δημιουργεί οργή και αγανάκτηση στους κάτοικους της περιοχής του πρώην δήμου Φάριδος ,όπου δραστηριοποιείται , αλλά και ευρύτερα του νομού.

Παράλληλα τις τελευταίες μέρες η τοπική κοινωνία του π.δήμου Φαριδος βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση αφού η συμπεριφορά και η παραβατική δράση μερίδας Ρομά έχει καταστήσει όμηρους τους πολίτες και οι αποδυναμωμένες αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να διαχειριστούν μια παγιωμένη κατάσταση .

  • Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων Λακωνίας και ειδικά τα αστυνομικά τμήματα της υπαίθρου συνεχώς φωνάζουν πως είναι αβοήθητοι λόγω υποστελέχωσης να διαχειριστούν την τοπική εγκληματικότητα παρόλο τον ζήλο και την μαχητικότητα τους . 

Και εδώ φαίνονται περίτρανα οι προτεραιότητες και η νοοτροπία της ΝΔ για τη νομή της εξουσίας . 

Σε καθημερινή βάση έξι Αστυνομικοί φυλάνε την εξοχική κατοικία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεωδορικάκου ,στη Μάνη. Μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας τον Σεπτέμβριο , έξι Αστυνομικοί στερούν τις υπηρεσίες τους ,ακούσια ,από τους Λάκωνες πολίτες για να φρουρούν ένα άδειο σπίτι στη Μάνη. Επιδεινώνοντας έτσι μια πολύ δύσκολη κατάσταση μετά και το πρωτοφανές γεγονός φέτος των μηδενικών έκτακτων μεταθέσεων για τις αστυνομικές δυνάμεις του τόπου. 

  • Τα κυβερνητικά στελέχη μπορέι να προβάλουν βολικούς δείκτες που αφορούν επιμέρους περιοχές ή παράνομες δραστηριότητες όμως η κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες είναι πολύ διαφορετική, σφίγγοντας κι άλλο τον κλοιό στους πολίτες.

         Δεν αξίζει στους Λάκωνες πολίτες τέτοιες νοοτροπίες .

 

ΠΑΣΟΚ Λακωνίας 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.