Μανώλης Μάκαρης:Να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου για το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά

Σεπτεμβρίου 21, 2023 0

“ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Δελτίο Τύπου

Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά - Να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, και στον Ιδιωτικό Τομέα με την κάλυψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων, έχουν προκηρύξει απεργία για το νέο “βάρβαρο” νομοσχέδιο της επανεκλεγείσας κυβέρνησης για τα εργασιακά. 

Είναι ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλλει και νέους δυσμενείς όρους στους εργαζόμενους, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. 

Είναι ένα “βάρβαρο” νομοσχέδιο γιατί:  

Καταργεί το οκτάωρο και επεκτείνει τον εργάσιμο χρόνο στις 13 ώρες την ημέρα! 

Καταργεί το πενθήμερο καθιερώνοντας την εξαήμερη υποχρεωτική εργασία στη βιομηχανία αρχικά!

Υψώνει επιπλέον εμπόδια στην άσκηση του κατακτημένου με αίμα δικαιώματος της απεργίας, μέσω της απαγόρευσης της περιφρούρησης της απεργίας, ακόμη και της ενημέρωση για την προκήρυξη απεργίας! 

Θεσπίζει τις κατά παραγγελίαν συμβάσεις, δήθεν για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες των επιχειρήσεων! 

Με όλες αυτές και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο κοινωνικός ιστός δέχεται νέο βάναυσο χτύπημα και υπονομεύεται η κοινωνική πρόοδος και ανάπτυξη. 

Η παράταξή της “Πρώτα η Πελοπόννησος”, με υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Μανώλη Μάκαρη, στέκεται στο πλάι των εργαζομένων που αντιδρούν και υπερασπίζεται τα αιτήματά τους. 

Καλούμε και τους υπόλοιπους συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις εκλογές της Περιφέρειας Πελοποννήσου να τοποθετηθούν ξεκάθαρα: Είναι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ή με τους εργαζόμενους. Είναι με την κατάργηση του οκτάωρου, με την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία,  με τις κατά παραγγελίαν συμβάσεις ή με την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια;

 
 
 
 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.