Ελένη Κιούση:"Θέλω να αγωνιστώ για το νέο πρόσωπο της Λακωνίας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗ  με τον συνδυασμό «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ»  και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ

Σπάρτη, 29 Αυγούστου 2023

Φίλες και Φίλοι,

Λακώνισσες και Λάκωνες,

Είμαι νέο πρόσωπο στη Λακωνία και θέλω να αγωνιστώ για το νέο πρόσωπο της Λακωνίας.

Ζητώ την ψήφο σας στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως υποψήφια με το συνδυασμό «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ» και επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούλη.

Έχω τη γνώση, τη θέληση και την ικανότητα να σας εκπροσωπήσω επάξια και με αποτελεσματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σπάρτη.  Τώρα επιστρέφω στις ρίζες και στους ανθρώπους μου.

Μπορώ και έχω υποχρέωση να εισφέρω στον τόπο μου και όχι οπουδήποτε αλλού. Και τίθεμαι στην κρίση σας.

Έχοντας αποκομίσει επιστημονική γνώση, τεχνοκρατική επάρκεια και διοικητική εμπειρία από τη μέχρι σήμερα διαδρομή της ζωής μου.

Υπηρετώ επί δώδεκα χρόνια σε διευθυντικές θέσεις στη Βουλή των Ελλήνων – τώρα είμαι Διευθύντρια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Άσκησα επί σειρά ετών μαχόμενη δικηγορία.

Κατέχω διδακτορικό στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Παρισίων 1 (Panthéon-Sorbonne) και πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Γιατί τώρα;

  • Διότι ο τόπος μας έχει μείνει πίσω και πρέπει να πάμε μπροστά.
  • Διότι η χρονική συγκυρία είναι μοναδική. Μέχρι το 2027 έχουμε έναν χωρίς προηγούμενο συνδυασμό χρηματοδοτικών μέσων και διαθέσιμων κεφαλαίων για έργα βιώσιμης ανάπτυξης.

Τι χρειάζεται;

  • Όραμα, σχέδιο και διεκδικητική επιμονή που δεν τα είχαμε μέχρι σήμερα.
  • Να κάνουμε τη Λακωνία και τους ανθρώπους της προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Η Λακωνία έχει μείνει εκτός μεγάλων έργων. Έχει το πιο ανεπαρκές οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο. Είναι εκτός πανεπιστημιακού χάρτη. Το σύστημα υγείας στον νομό μας νοσεί. Το φυσικό αέριο στη Σπάρτη καθυστερεί. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο είναι ακόμη στα χαρτιά και στα λόγια.

Γιατί μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουτσούλη;

 

Γιατί ο Δημήτρης Κουτσούλης ενσαρκώνει αυτό που ζητάμε από όσους μας εκπροσωπούν στα δημόσια πράγματα. Είναι ένας νέος και αυτοδημιούργητος επιστήμονας, με διάθεση συμμετοχής στα κοινά, χωρίς παλαιοκομματικές πρακτικές. Ένας άξιος γιατρός, με κοινωνική προσφορά και αναγνώριση απ’ όπου κι αν πέρασε. Εισφέρει το νέο πολιτικό ήθος που έχει ανάγκη η Λακωνία.

Με νέες δυνάμεις, ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ θα πάμε τη Λακωνία μπροστά.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΛΕΝΗ ΚΙΟΥΣΗ.

Last modified on Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 18:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.