Θάνος Μιχελόγγονας: Για μια Πελοπόννησο πρότυπο το 2028. Γίνεται!

Γράφει ο Θάνος Μιχελόγγονας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας

  Εμείς οι Πελοποννήσιοι, οι Λάκωνες, οι Σπαρτιάτες, οι Μανιάτες κλπ, έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για τον τόπο μας, για όσα θεωρούμε ότι μας λείπουν και πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Αυτή η εικόνα προκύπτει από την καθημερινή μας ζωή και, κατά κανόνα, μας οδηγεί να λέμε ότι χρειαζόμαστε πράγματα, όπως τον τάδε δρόμο, τη δείνα γέφυρα, το τάδε έργο ύδρευσης και ούτω καθεξής. Ζητάμε τα συμπληρώματα που λείπουν από τη ζωή που κάνουμε. Οι υποψήφιοι, με τη σειρά μας, ανταποκρινόμαστε σε αυτό, προεκλογικά συνήθως, επαναλαμβάνοντας τα ίδια, αλλά και «δεσμευόμενοι» να τα υλοποιήσουμε. Εκλεγόμαστε σε αυτή τη βάση και, βέβαια, 4 ή 8 ή 12 ή 16 χρόνια μετά αναρωτιόμαστε όλοι μαζί τι δεν πήγε καλά και γιατί η κατάσταση είναι η ίδια.

  Όμως υπάρχει και ένα άλλο σενάριο: Εάν κάποιος μας παρουσίαζε μια διαφορετική προοπτική, με πρακτικές ή πολιτικές οι οποίες δεν μας λείπουν γιατί απλά δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν, ή άλλες οι οποίες χρειάζονται σήμερα για να προλάβουν αυτό που έρχεται σε 10, 20 ή 30 χρόνια από σήμερα, τότε οι επιθυμίες μας θα ήταν ίδιες; Σίγουρα όχι.

  Τότε το ζητούμενο από εμάς δεν θα ήταν απλά οι διορθώσεις του σήμερα, αλλά θα ήταν πολιτικές οι οποίες θα υπηρετούσαν ένα όραμα. Τότε το ζητούμενο θα περιελάμβανε πλήθος βέλτιστων πρακτικών για περισσότερες και καλύτερες υποδομές, τόσο φυσικές όσο και ψηφιακές, για προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, για ενίσχυση της θέσης των ντόπιων στην αλυσίδα αξίας παραγωγής και ενίσχυση των εισοδημάτων τους, για υποστήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων, για συμμετοχική διακυβέρνηση στον τουρισμό, για πληροφόρηση, διαφάνεια και λογοδοσία προς τους πολίτες, για ενεργοποίηση των έως σήμερα αδρανών παραγωγικών συντελεστών, και πολλά άλλα.

  Ο Δημήτρης Πτωχός και η παράταξή μας «Πελοπόννησος Μπροστά», οραματιζόμαστε μια Πελοπόννησο, Περιφέρεια πρότυπο το 2028. Τι σημαίνει όμως αυτό;

  Σημαίνει ότι άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, θα βλέπουν την Πελοπόννησο ως ένα παράδειγμα, ως έναν τόπο στον οποίο θα θέλουν να μοιάσουν. Σημαίνει ότι θα έχουμε ανακτήσει τον ηγετικό ρόλο που ιστορικά μας αναλογεί σε εθνικό επίπεδο. Σημαίνει ότι η Πελοπόννησος και οι Πελοποννήσιοι θα είμαστε πρωτοπόροι και θα ικανοποιούμε το χρέος μας προς την πατρίδα και την ανθρωπότητα.

  Ναι, αυτό είναι ένα όραμα για το οποίο αξίζει να δώσει κάποιος τα πάντα!

  Το δίλημμα λοιπόν είναι υπαρκτό. Πως προχωράμε από εδώ και πέρα; Στοχεύοντας σε μια καλύτερη εκδοχή της σημερινής μας ζωής, ή σε μια αλλαγή προκειμένου να καταλάβουμε το χώρο και τη θέση που ιστορικά μας αναλογεί;

  Ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και ως επαγγελματίας, οικονομολόγος, πατέρας, πολίτης, επιλέγω ξεκάθαρα την πρόοδο, την πρωτοπορία και το όραμα! Αυτή είναι και η διαφορά της δικής μας πρότασης πολιτικής, της πρότασης πολιτικής του Δημήτρη Πτωχού, σε σχέση με τις εναλλακτικές.

  Εμείς ερχόμαστε για να κυνηγήσουμε ένα μεγάλο όραμα, για να ικανοποιήσουμε το εθνικό μας χρέος, για να προσθέσουμε στα ζητούμενα των πολιτικών στοιχεία τα οποία έως σήμερα δεν μας είχαν απασχολήσει ποτέ. Στοιχεία τα οποία θα μας κάνουν πρωτοπόρους. Εμείς στοχεύουμε ψηλά, και σίγουρα θα οδηγήσουμε την Πελοπόννησο ψηλότερα από ποτέ άλλοτε στη πρόσφατη ιστορία μας. Εμείς ερχόμαστε να εφαρμόσουμε μια οραματική στρατηγική, με νέες ιδέες, νέα εργαλεία και νέες πολιτικές, για μια Πελοπόννησο, Περιφέρεια πρότυπο το 2028. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε.

Last modified on Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 18:55

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.