Δημήτρης Πτωχός: "Πρέπει να κάνουμε την Πελοπόννησο ξανά ελκυστική για τους πολίτες"

Δημήτρης Πτωχός: «Πρέπει να κάνουμε την Πελοπόννησο ξανά ελκυστική για τους πολίτες, να πείσουμε όλους μας ότι θα γίνει μια περιφέρεια για να επενδύσει κάποιος τα όνειρά του» – Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1
 

«Πρέπει να κάνουμε την Πελοπόννησο ξανά ελκυστική για τους πολίτες, να πείσουμε όλους μας, τη γενιάς μας, τους μεγαλύτερους, τα παιδιά μας, ότι θα γίνει μια περιφέρεια για να επενδύσει κάποιος τα όνειρά του» τόνισε το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Πτωχός. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, δήλωσε ότι «το στοίχημα για να πετύχουμε ανάπτυξη και να φέρουμε νέες θέσεις εργασίας είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες και προστιθέμενη αξία».

Ο Δημήτρης Πτωχός χαρακτήρισε την προεκλογική περίοδο «πολύ γοητευτικό και ελκυστικό ταξίδι, που το απολαύσαμε και εγώ και οι συνεργάτες μου». Όπως εξήγησε, «νομίζω ότι έχουμε κάνει έναν πολύ ωραίο αγώνα, συζητώντας με όλους τους συμπολίτες μας, σε κάθε Δήμο, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό. Είχαμε πολύ παραγωγικές συζητήσεις, παρουσιάσαμε τις ιδέες και το πρόγραμμά μας και βρήκαμε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση».

Σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος, έκανε αρχικά λόγο για τις υποδομές«δηλαδή τους δρόμους, ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και στη διαχείριση φυσικών πόρων, και ιδίως του νερού». Όπως σημείωσε, «η διαχείριση του νερού θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, τόσο για λόγους άρδευσης όσο και για λόγους ύδρευσης», ενώ αναφέρθηκε και στα έργα υποδομής άπτονται του αντικειμένου της πολιτικής προστασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο ζήτημα του δημογραφικού, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο το έχουμε αναδείξει. Η Πελοπόννησος  είναι μία περιφέρεια που μεγαλώνει ηλικιακά και μικραίνει πληθυσμιακά. Πρέπει να την κάνουμε ξανά πολύ ελκυστική για τους πολίτες, να πείσουμε όλους μας, τη γενιάς μας, τους μεγαλύτερους, τα παιδιά μας, ότι θα γίνει μια περιφέρεια για να επενδύσει κάποιος τα όνειρά του» και συμπλήρωσε ότι «αυτό σκοπεύουμε να το πετύχουμε προσελκύοντας νέες επενδύσεις, τονώνοντας τις υφιστάμενες, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και κάνοντας ό,τι άλλο χρειάζεται σε όλους τους τομείς».

Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «η Πελοπόννησος είναι ένας ευλογημένος τόπος, με υπέροχους ανθρώπους – και αυτό είναι και το πολύ μεγάλο συγκριτικό της πλεονέκτημα. Έχει φυσικές ομορφιές, έχει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, έχει μία μεγάλη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση, έχει τουρισμό». Επανέλαβε, μάλιστα, ότι «το στοίχημα για να πετύχουμε ανάπτυξη και να φέρουμε νέες θέσεις εργασίας είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες και προστιθέμενη αξία, παντρεύοντας όλους αυτούς τους τομείς».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της παράταξής του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εμφανίστηκε βέβαιος ότι «έχουμε ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο, έχουμε πολύ εφαρμόσιμες λύσεις και έχουμε και τον τρόπο, και τη μεθοδολογία για να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε, μένοντας μακριά από πολιτικές του χθες, από οξύτητα, από μικροπολιτική, από λαϊκισμό».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για κομματικές εκλογές, ο Δημήτρης Πτωχός απάντησε ότι «σαφώς υπάρχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι περιφέρειες είναι πολιτικοί οργανισμοί, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Νομίζω ότι υπάρχει ένας συνδυασμός, μία ισορροπία που έχει το δικό της ενδιαφέρον».

Επισήμανε, επίσης, ότι «έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η διοίκηση στην Περιφέρεια πρέπει να είναι τελείως διαφορετική. Πρέπει να είναι ανοιχτή, να υπάρχει μία πολυσυμμετοχική διαδικασία και μία διαδραστική διαδικασία. Όχι μόνο με τους πολιτικούς αντιπάλους μας, που αύριο θα είμαστε στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά με όλους τους πολίτες, με όλους τους φορείς, με όλους όσους μπορούν να έχουν μία πρόταση και να προσφέρουν κάτι σε αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πτωχός απηύθυνε για ακόμα μια φορά ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη, δεσμευόμενος ότι «είμαστε εδώ και για να συνεργαστούμε με όλους και για να σπάσουμε αυγά όπου χρειάζεται, και για να συζητήσουμε και για να συνθέσουμε πάνω σε ό,τι θετικό έχει γίνει».

Last modified on Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 18:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.