Μανώλης Μάκαρης: Ερωτήματα για την βλάβη στη βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας

"Με αφορμή τη βλάβη στη βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας που συνδέει την Κόρινθο με το Λουτράκι και τις εργασίες επισκευής της, υπογραμμίζεται η ανάγκη να απαντηθούν οι εύλογες ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια των διερχομένων από τις βυθιζόμενες γέφυρες Ισθμίας και Ποσειδωνίας. 
 
Η εταιρεία της διώρυγας που έχει τη σχετική ευθύνη όσο και οι εποπτεύοντες φορείς (ο Ελληνικός Νηογνώμων και το αρμόδιο Υπουργείο) οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι βυθιζόμενες γέφυρες και για τυχόν προβλήματα ασφάλειας.
 
Πρέπει να πιστοποιήσουν ότι τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, ότι η συντήρηση είναι πλήρης και συστηματική και να βεβαιώσουν εάν είναι σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά λειτουργίας. Για τον σκοπό αυτό επιβάλλεται να γίνει άμεση επιθεώρηση των υποδομών και των σχετικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, από τις εποπτεύουσες υπηρεσίες, να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα και να αποσαφηνιστούν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας.
 
Τέλος, αναμένουμε να δοθεί οριστική λύση στη χρόνια ταλαιπωρία των πολιτών στα Ίσθμια, με την πλήρη επαναλειτουργία της εκεί γέφυρας, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Εταιρείας Διώρυγας, ώστε να αποκατασταθούν το ταχύτερο και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Η περιφερειακή παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος" δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί συστηματικά το ζήτημα, το συνολικό έργο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και κάθε εξέλιξη σε κατασκευές, συντηρήσεις και υποδομές που έχουν σχέση με την ασφάλεια των συγκοινωνιών στην περιοχή μας."

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.