Αποχαιρετιστήρια δήλωση Σουμάκη Γιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης

  Απόψε είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά για εμένα! Είναι η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης αυτής της Δημοτικής περιόδου που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, αλλά και δική μου τελευταία ως Δημοτικός Σύμβουλος και γι’ αυτό θα ήθελα να πω δυο λόγια.   

   Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια ενασχόλησης στον χώρο του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης με διαλείμματα ενδιάμεσα, θεωρώ πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσω. Δίνοντας το παρόν από τα νεανικά μου χρόνια στις τότε αυτόνομες κοινότητες ως κοινοτικός σύμβουλος του χωριού μου από την 01/01/1995 μέχρι και πρόσφατα στον Δήμο, πιστεύω ότι υπηρέτησα όλους τους συμπολίτες μου με υπευθυνότητα, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και αντικειμενικότητα.

  Η απόφαση μου ότι όλα έχουν το τέλος τους ήταν μέσα μου ειλημμένη από τη στιγμή που ο συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ  ΜΥΣΤΡΑ» αρχικά και «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» μετέπειτα με ιδρυτή τον Σταύρο Αργειτάκο ο οποίος ήταν ο μοναδικός που συμμετείχα όλα αυτά τα χρόνια δεν θα συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές.     

   Θεωρούσα και θεωρώ πως πρέπει να δίνουμε χώρο σε νέα πρόσωπα, να εμπιστευόμαστε νέους ανθρώπους τόσο σε ηλικία όσο και σε ιδέες. Άλλωστε, το μέλλον ανήκει σε αυτούς. Παροτρύνω λοιπόν όλους τους νεότερους να ασχοληθούν με ό,τι από τα κοινά αγαπούν και τους ενδιαφέρει, να μην τους φοβίζουν η κριτική (καλοπροαίρετη και μη) και οι γκρίνιες και να έχουν γερό στομάχι απέναντι σε κάθε παρατήρηση, σχόλια και κακώς κείμενα.

  Στο σημείο αυτό, να ευχηθώ στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μιχάλη Βακαλόπουλο καθώς και σε όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους υγεία, σύμπνοια, αντικειμενικότητα και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους γιατί οι πολίτες περιμένουν πολλά από αυτούς.

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο διατελέσαντες δημάρχους δεν θα μπορούσε να λείπει. Αναφέρομαι στον Δημήτρη Αποστολάκο που πορευτήκαμε μαζί μια τετραετία στον πρώην Δήμο Μυστρά και στον Σταύρο Αργειτάκο που όλα τα υπόλοιπα χρόνια συμβαδίζαμε μαζί  σε χαρές και λύπες (από τα εφηβικά χρόνια στη ΟΝΝΕΔ μέχρι και σήμερα ως αρχηγός της  παράταξης μας). Είναι τιμή για μένα να αποχωρώ μαζί σας. Η ενασχόληση με τα κοινά ήταν ένα ωραίο ταξίδι και θα μου μείνουν οι γνωριμίες και  οι φιλίες που απέκτησα.    

  Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους τους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν τόσα χρόνια και την οικογένεια μου που με την ανοχή της είμαι απόψε εδώ. Φυσικά θα παραμείνω στο μέτρο που δύναμαι ενεργός πολίτης.

Σας ευχαριστώ

Να έχουμε μια καλή χρόνια με υγεία, χαρά και πολλές επιτυχίες!!!

Άγιος Ιωάννης 28-12-2023

Σουμάκης  Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.