Νεοκλής Κρητικός: «Η Λακωνία ως βιώσιμος πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός»

Ομιλία στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 11 Ιουλίου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης, επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων, ρυθμίσεις τουριστικών φορέων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του τουρισμού».
Ο κ. Κρητικός τόνισε πως καταρτίσθηκε με το βλέμμα στην αειφορία του εθνικού Τουρισμού και πως οι διατάξεις του συνιστούν μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Κυβέρνησης για την ποιοτική ανάπτυξή του.
Υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, όπου πρέπει να διασφαλισθούν εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε ο τουρισμός να καταστεί μακροπρόθεσμα ωφέλιμος για την εθνική οικονομία».
Έκανε, δε, μνεία στη Λακωνία, λέγοντας: «Είναι γνωστή ανά τον κόσμο για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητά της, αποσπώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον ιστορικών και μελετητών, προσελκύοντας διαχρονικά επισκέπτες, λόγω του ονόματος και της ιστορίας της, που είναι σημαντικό κομμάτι της αρχαίας ελληνικής ιστορίας».
Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει κι αυτή με τη σειρά της ιδιαίτερα ανοδικές τουριστικές τάσεις, οι οποίες όμως μπορούν αφενός να αυξηθούν περαιτέρω, αφετέρου να μετουσιωθούν σ’ ένα βιώσιμο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, που θα αξιοποιεί και κεφαλαιοποιεί τους πολιτισμικούς πόρους, τα παραδοσιακά χωριά, τη λαογραφία της και θα είναι για τον επισκέπτη και την τοπική κοινωνία αμοιβαία επωφελές».
Ενώ κατέληξε: «Κι αυτή πρέπει να είναι φυσικά γενικά η μέριμνά μας. Γιατί σήμερα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών. Με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία, τη μέριμνα για την προστασία του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος, το σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.