Κανελλοπούλου-Μη ένταξη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο Ταμείο Ανάκαμψης

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης η Δημοτική σύμβουλος κ Αναστασία Κανελλοπούλου εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ  ζητά να έλθει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης το θέμα της ΜΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, όπως είχε αποφασισθεί από την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η κ Κανελλοπούλου στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης , κ Στέφανο Βρεττάκο, αναφέρει:

«Αγαπητέ κ Πρόεδρε,

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του βουλευτή Λακωνίας κ Νεοκλή Κρητικού σχετικά με την μη ένταξη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο Ταμείο Ανάκαμψης , όπως είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση, θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης οφείλει να συζητήσει το θέμα και να λάβει αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με την Κυβέρνηση και αναζήτησης λύσης στο πρόβλημα.

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης έχει ήδη έτοιμη μελέτη συνολικού κόστους 2,75 εκατομμυρίων ευρώ και αποτελεί ένα από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο δήμο Σπάρτης και στον νομό μας.

Κατά συνέπεια θεωρούμε την επέμβαση του Δήμου Σπάρτης στην σχετική συζήτηση για την εξεύρεση λύσης και για την άμεση δρομολόγηση της χρηματοδότησης του Νέου Μουσείου, κομβικής σημασίας.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε σε αμέσως προσεχές Συμβούλιο να συμπεριλάβετε ως θέμα το θέμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης και τους τρόπους επικοινωνίας με την Κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί άμεση  λύση στο πρόβλημα. Προτεινόμενος τίτλος:

« Νέο Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης : ενημέρωση για την πορεία χρηματοδότησης του έργου. Λήψη αποφάσεων για την επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η χρηματοδότηση του έργου»

Σας επισυνάπτω και σχετικό Δελτίο Τύπου του σωματείου ΦΙΛΟΙ του ΝΈΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΎ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΜΟΥΣΕΊΟΥ ΣΠΆΡΤΗΣ

Σε αναμονή της απάντησής σας,

Για την παράταξη ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Αναστασία Κανελλοπούλου

Δημοτική Σύμβουλος»

Μέλος του ΔΣ του σωματείου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΎ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΜΟΥΣΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.