Λαμπρή πανήγυρη στην Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων του Δ.Σπάρτης

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας τελειωθέντων και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος είχε προσκληθεί από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης επικέντρωσε στις έννοιες της ομολογίας της πίστεως, της καρτερίας στον πόνο και τις δοκιμασίες και της χαρμολύπης, που αναλύεται ως λύπη για τις αμαρτίες μας και χαρά για τη νίκη επί του διαβόλου και των πειρασμών. Παράλληλα αναφέρθηκε σε θαυμαστά περιστατικά που αφορούσαν στους τιμώμενους Αγίους, ενώ κατέληξε με την ευχή η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει εφαλτήριο πνευματικής αναγέννησης για κάθε χριστιανό.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μάνης για την αποδοχή της πρόσκλησής του και την θεόπνευστη ομιλία του.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στην αγάπη του Θεού προς τον Άνθρωπο, που έχει πολλά ονόματα ανάλογα με τις εκδηλώσεις της, όπως παντοδύναμη, προνοητική, ανεκτική, σαρκωμένη και σταυρική – θυσιαστική. Στη συνέχεια μίλησε για την ανταπόδοση που οφείλει ο Άνθρωπος γι’ αυτή την αγάπη, που θα πρέπει να εκδηλώνεται με την ‘’εν Χριστώ ζωή’’. Ολοκληρώνοντας εξέφρασε ευχαριστίες στην αδελφότητα της Μονής, που υπό τον Ηγούμενο Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, δίνει καθημερινά εδώ και χρόνια μαρτυρία πνευματικότητας, ήθους και σεμνότητας, τα παιδιά με τους δασκάλους τους που έδωσαν μία νότα χαράς και αισιοδοξίας στον εορτασμό, καθώς και τους πολυάριθμους προσκυνητές από τη Λακωνία και όμορους Νομούς που συμμετείχαν στις θρησκευτικές ακολουθίες με πνεύμα κατάνυξης.

Πηγή: http://www.immspartis.gr/

DSC04338DSC04334DSC04340DSC04365DSC04376DSC04377DSC04361

 

DSC04406DSC04402DSC04386DSC04388DSC04390DSC04384

DSC04399

 
Last modified on Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 17:33

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.