Μ.Μάκαρης:"H κυβέρνηση είναι για να κυβερνά τη χώρα, όχι για να ελέγχει την αυτοδιοίκηση"

Με ευγένεια και με σεβασμό καλωσορίζουμε, ως αυτοδιοικητική παράταξη της Πελοποννήσου, τον κ. Δημήτρη Πτωχό και την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Του ευχόμαστε καλό αγώνα!

Θέλουμε όμως να σχολιάσουμε την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης. Εκεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι “θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές”, “για έναν πολύ απλό και πρακτικό λόγο: θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να συμμερίζονται το όραμά μας, με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε καλά”. 
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, ο πρωθυπουργός με τρόπο κυνικό έδειξε ποιο ρόλο αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου στην αυτοδιοίκηση. Θέλει μια αυτοδιοίκηση, μια Περιφέρεια που οι αποφάσεις της να πηγάζουν από τους Πελοποννήσιους πολίτες, από τη συμμετοχή τους στα κοινά, από τη διαβούλευση, από τις πραγματικές ανάγκες του τόπου; Θέλει μια Περιφέρεια που η ίδια να διαμορφώνει το όραμα για το αύριο; Ή θέλει να είναι μπροστά το Μέγαρο Μαξίμου και από πίσω η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η κυβέρνηση είναι για να κυβερνά τη χώρα, όχι για να ελέγχει την αυτοδιοίκηση.
 
Φίλες και φίλοι, σας καλώ να συναντηθούμε στην προεκλογική περίοδο, να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε μαζί ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Σας καλώ να χαράξουμε μαζί με ποιον τρόπο θα κάνουμε την ενεργειακή μετάβαση, πως θα θωρακίσουμε τις περιοχές μας από τις πλημμύρες, πως θα στηρίξουμε τα αγροτικά μας προϊόντα και τους παραγωγούς μας, ποιο θα είναι το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου, πως θα αναβαθμίσουμε τις υγειονομικές δομές της περιοχής μας, πως θα καλλιεργήσουμε τον πολιτισμό και θα αναδείξουμε τα μνημεία μας. 
Πελοποννήσιες και Πελοποννήσιοι, το αύριο περνάει μέσα από την ενεργοποίηση όλων μας, μέσα από την πολλή δουλειά για να λύσουμε τα προβλήματα που γνωρίζουμε, γιατί τα ζούμε. 
 
Μανώλης Μάκαρης 
Ιατρός Καρδιολόγος, MSc Νανοϊατρικής, ΜΑ Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης 
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.