Καταγγελίες Κανελλοπούλου για την διαδικασία του Δ.Σ Σπάρτης

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την απειρία της νέας δημοτικής αρχής, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον Δήμαρχο Σπάρτης κ Βακαλόπουλο, ο οποίος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5/6/2024, αποκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης ΧΑΒΡΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ!

Και φυσικά η απειρία δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Βρεττάκο, ο οποίος δέχθηκε να παιχθεί υπό την προεδρία του ένα στημένο και άσχημο παιχνίδι σε βάρος της επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, κ Κανελλοπούλου.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε θιγμένος από την κριτική που του ασκήθηκε με Δελτίο τύπου της παράταξής μας σχετικά με την αποδοχή του να φέρει σε δια περιφοράς και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της πληρωμής από τον Δήμο του κόστους άρδευσης μερίδας δημοτών- καλλιεργητών.

Η κριτική μας εστιάστηκε και στην διαπιστωμένη αδυναμία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου να συντονίζει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες ώστε έγκαιρα να εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα, τα οποία λόγω της φύσης τους έπρεπε να έχουν προγραμματιστεί και όχι να έρχονται τελευταία στιγμή ως κατεπείγοντα και να ψηφίζονται χωρίς καν να συζητηθούν.

Επειδή, λοιπόν, η παράταξή μας άσκησε ως όφειλε, την δέουσα κριτική, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου. Η επίθεση στο πρόσωπο της κ Κανελλοπούλου ήταν ενορχηστρωμένη και σχεδιασμένη , πράγμα που φάνηκε από το αστείο και θλιβερό γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ Ρεστέμης ήλθε στο ΔΣ με γραμμένα αυτά που είχαν σχεδιάσει να πει.

Μία αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ Ρεστέμη ήταν επίσης να δείξει ότι η κ Κανελλοπούλου κάνει αντιπολίτευση, γιατί υπηρετεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ΠΑΣΟΚ! Και στα πλαίσια αυτής της απίστευτης αφέλειας και ανοησίας ξέχασε προφανώς ότι το ΠΑΣΟΚ με την πλέον επίσημη μορφή του , αυτή του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρακάκος, κάθεται εκεί μπροστά του στα έδρανα της συμπολίτευσης , αφού εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του κ Βακαλόπουλου!! Τόσο θλιβερό, άνανδρο και ανόητο εκ μέρους του επικεφαλής των υπηρεσιών του Δήμου μας!

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, από όλα είναι το γεγονός ότι , όταν ο Δήμαρχος κατάλαβε από τον ξεσηκωμό όλης της αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτή την στάση του Γενικού του Γραμματέα την γκάφα που διεπράχθη και ζήτησε δύο φορές από τον κ Ρεστέμη να ανακαλέσει όσα απηύθυνε στην κ Κανελλοπούλου περί πολιτικού φορέα, ο Γενικός του Γραμματέας αρνήθηκε αποδεικνύοντας ότι λειτουργεί αυτόνομα, αλλαζονικά , πέρα και έξω από κάθε όριο δεοντολογίας και χωρίς επίγνωση των συνεπειών της συμπεριφοράς του! Αλήθεια, κ Δήμαρχε, από πού αντλεί αυτήν την εξουσία ο κ Ρεστέμης;

Και θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό.

Αυτή τη φορά, όμως, οι συνέπειες της πράξης του είχαν εσωτερικές προεκτάσεις στην παράταξη του δημάρχου αφού ο Δήμαρχος απολύτως αδύναμος να επιβληθεί στον κ Ρεστέμη, προσπάθησε να αλλάξει το σκηνικό επιτιθέμενος κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που , όπως του καταλόγισε δημόσια, άφησε να μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε Χάβρα των Ιουδαίων!

Επέλεξε, δηλαδή, ο κ Δήμαρχος επικοινωνιακά, στα μάτια της κοινής γνώμης, να «θυσιάσει» τον Πρόεδρό του προσβάλλοντάς τον και ανακαλώντας τον στην τάξη, παρά τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου που ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το χάος που ο ίδιος προκάλεσε, προφανώς επειδή ο κ Ρεστέμης αποτελεί προσωπική (?) επιλογή του Δημάρχου.

Απορούμε πώς ο κ Βρεττάκος, ο πιο κοντινός συνεργάτης του Δημάρχου, δεν αντέδρασε σε αυτή την δημόσια επίθεση του Δημάρχου στο πρόσωπό του προκειμένου να μην θιγεί ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Τέλος, θεωρούμε εξίσου λυπηρό και άθλιο το γεγονός ότι αντί να αναφέρονται σε δελτίο τύπου της παράταξής μας , αναφέρονται σε δελτίο τύπου της κ Κανελλοπούλου, επιδιώκοντας αφ’ ενός να απαξιώσουν την επικεφαλής της παράταξής μας και αφ’ ετέρου να υποτιμήσουν την νοημοσύνη της κ Τσιρώνη , της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου της παράταξής μας, παρουσιάζοντάς την σαν άβουλο και αγόμενο ον. Κρίμα και ντροπή, δείγμα παλιομοδίτικης και αποτυχημένης διαδικασίας πολιτικής προπαγάνδας!

Το μέγα λάθος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Βρεττάκου θεωρούμε ότι είναι το γεγονός ότι αποδέχθηκε να παιχθεί αυτή η θεατρική πράξη με την ανοχή του και το ότι ενώ έδωσε τον λόγο στον προετοιμασμένο γι’ αυτή την απρέπεια υπάλληλο

του Δήμου κ Ρεστέμη, δεν θέλησε να δώσει τον λόγο στην εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο κ Κανελλοπούλου, στην οποία και επιτέθηκαν προσωπικά!

Θα συμφωνήσουμε ότι ο κ Βρεττάκος διοίκησε πολύ άσχημα αυτήν την ενορχηστρωμένη

επιθετική προς τον συνδυασμό μας διαδικασία στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης

Τετάρτης. Θα του προτείναμε, όμως, να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ως προς τον συντονισμό των Υπηρεσιών του Δήμου, ρόλο για τον οποίο έχει προσλάβει τον κ Ρεστέμη ο Δήμαρχος Σπάρτης, και να του συστήσει να μην αναλώνει το χρόνο για τον οποίο αμείβεται ως δημόσιος υπάλληλος, σε γραπτές επιθέσεις εναντίον των ΑΙΡΕΤΩΝ, αλλά να επικεντρωθεί στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των καθηκόντων του.

Για τον συνδυασμό ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Αναστασία Κανελλοπούλου

Μαρία Τσιρώνη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.