Υπεγράφη η κατασκευή του βιολογικού Ελαφονήσου

Ύστερα από προσπάθειες και ενέργειες σχεδόν είκοσι ετών η Ελαφόνησος προχωρά στην υλοποίηση ενός έργου σπουδαίας σημασίας. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Άγγελος Τσιριγωτάκης  συνυπέγραψαν, στο Δημαρχείο Ελαφονήσου, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ελαφονήσου για την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.

          Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, Άγγελος Τσιριγωτάκης, θέλοντας να τονίσει την ιστορική σημασία της ημέρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην ομιλία του: «Το έργο αυτό λύνει χρόνια προβλήματα. Έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με την προστασία της Δημόσιας Υγείας και με την προστασία του Περιβάλλοντος. Έργο το οποίο θα φέρει στον τόπο μας νέες θέσεις εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η κατασκευή της ΕΕΛ Ελαφονήσου αποτελεί ένα ορόσημο για την περιοχή και για την Περιφέρειά μας. Αυτό το έργο θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες ζωής των κατοίκων και θα συμβάλει στην προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος της Ελαφονήσου».

          Στο Δημαρχείο Ελαφονήσου για την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης και  Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης.

Last modified on Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 19:31

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.