Ο Π.Τατούλης δίπλα στους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου

Στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) στην Κορώνη Μεσσηνίας παρευρέθηκε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης καθώς και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα. 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα σχετικά με την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ενεργειακή πολιτική, το τραπεζικό σύστημα, με ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ.Τατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Γεώργιο Βαγενά και τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Επαγγελματιών Κορώνης κ.Παναγιώτη Μαργιάννη για την πρόσκληση και συνεχάρη όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το διαρκή αγώνα τους σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη εποχή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

οεββε τατουληασ (2)

οεββε τατουληασ (3)

Ο κ.Τατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ομοσπονδία  επιλέγει για δεύτερη φορά την Κορώνη προκειμένου να συνεδριάσει το Διοικητικό της Συμβούλιο. Η Πελοπόννησος είναι μια Περιφέρεια που έχει ταυτιστεί το πολιτιστικό της background με την ανάπτυξη της εμπορικότητας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Σήμερα διανύουμε συνθήκες στάσιμου πληθωρισμού με μεγάλο κίνδυνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην είναι βιώσιμες.

Πρέπει να υπάρξουν  σύγχρονες πολιτικές και ιδιαίτερα σε αυτό το τραπεζικό περιβάλλον. Χωρίς ρευστότητα δεν υπάρχει απολύτως καμία προσδοκία και ελπίδα για τον τόπο μας».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ.Τατούλη σε ό,τι αφορά το μεγάλο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των τραπεζών. Ο πρ.Περιφερειάρχης επεσήμανε χαρακτηριστικά:

 «Οφείλουν να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι εάν στις εταιρείες διαχείρισης των κόκκινων δανείων υπάρχουν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα της Χώρας μας, Ευρωπαίοι πολιτικοί και Τραπεζίτες. Τα κόκκινα δάνεια τα πήραν με 4,5% οι εταιρείες διαχείρισης και τώρα είναι απαιτητά στο 100%. Δυστυχώς υπό αυτές τις συνθήκες η οποιαδήποτε ελπίδα ή προσδοκία δεν έχει καμία προοπτική.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Χώρα μας, συνέχισε στην ομιλία του ο κ.Τατούλης, οι δομημένες-συστημικές τράπεζες που έχουν  ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές να χρηματοδοτούνται και από το πρόγραμμα 

«ΗΡΑΚΛΗΣ»,  φτάνοντας περίπου τα 100 δις ευρώ. Είναι αδιανόητο τα υψηλόβαθμα στελέχη τους με μισθούς «Golden Boys» να διαχειρίζονται τη φτώχεια του Ελληνικού λαού».  

Τέλος σε ό,τι  αφορά το πολύ σοβαρό θέμα της Ενέργειας ο κ.Τατούλης τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται η αισχροκέρδεια και πως άμεσα πρέπει να ισχύσει πλαφόν στην τιμή της ενέργειας και να ληφθούν γενναίες πολιτικές παρεμβάσεις για να ανακουφιστεί κυρίως ο αδύναμος οικονομικά πληθυσμός.

Υγ. Η απουσία του κ.Περιφερειάρχη, αν και είχε προσκληθεί, καθώς και η απόλυτη αποχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής από τη σημαντική αυτή συνεδρίαση,  αποδεικνύει την αδιαφορία, την ανικανότητα, την αλαζονεία αλλά και την περιφρόνηση του κ.Νίκα απέναντι στον Πρόεδρο και τα μέλη της Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Επισυνάπτεται σχετικός σύνδεσμος (link) από το βίντεο της συνεδρίασης 

Απόσπ. ομιλίας Πέτρου Τατούλη (από 36:21 έως 47:44)

https://www.facebook.com/koroniguide/videos/832008488166181



  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.